"TOPLUMSAL BARIŞTA EĞİTİMİN ÖNEMİ" Paneli

Kilis Korosu gönülleri fethetti…

Gazetesi

Yeliz Özcan /Ankara (Efece haber) – Şef Cengiz Taşkent yönetiminde ki, Kilis Yardımlaşma Derneği (KİLYAD) Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Ankara Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ki “Bahar Konseri” tek kelime ile muhteşemdi.

Soldan; Prof. Dr. Anıl Çeçen, Pervin Çeçen, Gülderen Taşar, Gonca Taşar, Ali Emre Taşar, Egemen Atasav, Meltem Atasav, Begüm Efe, Şenel Meşhur, Murat meşhur

Konsere; Prof. Dr. Anıl Çeçen ve eşi Pervin Çeçen, Prof. Dr. Şadıman Coşkun, Eski Bakanlarımızdan rahmetli Mustafa Taşar’ın eşi Gülderen Taşar, kızı Gonca Taşar ve oğlu Emre Taşar, MEB Emekli Müsteşar Yardımcısı, MEB Vakfı YKÜ Başkan Yardımcısı Mehmet Temel, Başbakanlık emekli Müşaviri M. Kahraman Efe ve eşi Türkan Efe, Çevre Bakanlığında Daire Başkanı, Orman ve Su İşleri Bakanlığından emekli Genel Müdür Yardımcısı Murat Meşhur ve Eşi Şenel Meşhur, Önder Matbaası Sahibi Serhat Kabasakal, Jeoloji Mühendisi İşadamı Egemen Atasav ve Eşi Jeoloji Mühendisi Meltem Atasav, Maden Mühendisi Mustafa Kandaş ve eşi İngilizce Öğretmeni Esra Kandaş, YOYAV Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Narince, Angora Rozet İşletmesi’nin Sahibi Bilal Küskü ve Eşi, Birçok Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve yöneticileri, Altındağ Belediyesi Korosu, HASVAK Korosu, Suzidil Korosu, Çeşmi-dil Korosu ve Meşk-i Neva Korosu Sanatçıları, öğretmenler, basın mensupları, Kilisliler ve kalabalık bir davetli gurubu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konserin sunumunu başarılı bir şekilde yapan Gülay Aksu’nun takdim konuşmasından sonra, açılış konuşması yapan Genel Başkan M. Yahya Efe, davetlilere hoş geldiniz diyerek;
“1995 yılında kurulan koromuz, değerli şeflerimiz Sayın Sadık Kavas, Sayın Fevzi Demirkol, Sayın Vedat kaptan Yurdakul, Sayın Özgen Gürbüz, Sayın Hasan Eylen, Sayın Ertuğrul Sevindik ve Sayın Cengiz Taşkent yönetiminde bu güne kadar vermiş olduğu başarılı 27 konserlerle müzik otoritelerinin ve sanatsever halkımızın takdir ve beğenisini kazanmıştır.” Dedi.

Tülay Yurttutan                                                          Mehmet Düzenli

Şarkıları güzel yorumlayan koro ve solistler; Tülay Yurttutan, Mehmet Düzenli, Şengül Baykan, Mualla Fikret, Hatiçe Tanrısever, Alptekin Orhon, Pervin Yıldırım, Hilal Şahinkaya, Hülya İncedere, Nurten Sarıhan, Fatma Leyla Sönmez, Ziyaettin Coşkun, Sermet Ayaroğlu, Gülay Aksu, Gülgün Bostancıoğlu, Necda Ünsal ve Ali Niğdeli başarılıydı.

Başarılı Sunucu Gülay Aksu

Koro ve solistler sırasıyla; Şekerci Cemil Bey, Hafız Mehmet Eşref Efendi, Erol Sayal,  Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, Gavsi Baykara, Fehmi Tokay, Sadettin Kaynak, Fehmi Tokay, Burhanettin Deren, Muzaffer İlkar, Avni Anıl, Cevdet Çağla, Taner Şener, Giriftzen Asım Bey, Yıldırım Gürses, Necdet Tokatlıoğlu, Yusuf Nalkesen, Safiye Ayla, Bilge Özgen ve Şekip Ayhan Özışık’ın bestelerinden örnekler sundular.

Hilal Şahinoğlu

Solistlerden Hilal Şahinoğlu, güzel sesi ve yorumu ile davetlilerin beğenisini kazanarak uzun süre alkışlandı. Ali Niğdeli’de okuduğu “Unutmadım seni ben her zaman kalbimdesin” şarkısıyla, gurbette olanlara, hasret çekenlere ve gönüllere hitap ederek, salonda duygulu anlar yaşattı ve uzun süre alkışlandı. Kısacası bütün solistler tek kelimeyle şarkıları güzel yorumladılar.

Konserin sonunda Şef Cengiz Taşkent, seslendirdiği “Şu yüreğim can evinde vurdukça” ve “Benzemez kimse sana tavrına hayran olayım” isimli iki güzel eserle konsere renk kattı, gönülleri fethetti ve ayakta alkışlandı.

Konserin sonunda, Türk Sanat Musikisine değerli katkılarından dolayı, Şef Cengiz Taşkent’e Genel Başkan M. Yahya Efe bir şükran pilaketi verdi.

Koro Müdürü Gülgün Bostancıoğlu da plaketini Prof. Dr. Anıl Çeçen’den aldı. Saz sanatçıları ve koristlere de KİLYAD’ın birer madalyası takıldı.

Şengül Baykan                                                             Mualla Fikret

Hatiçe Tanrısever                                                Alptekin Orhon

Koronun kurucusu ve mimarı Genel Başkan M. Yahya Efe'yi ve Koro Şefi Cengiz Taşkent’i bu başarılı “Bahar Konseri”nden dolayı kutluyoruz.

Pervin Yıldırım                                                           Hülya İncedere

Nurten Sarıhan                                                    Fatma Leyla Sönmez

Ziyaettin Coşkun                                                Sermet Ayaroğlu

Z. Gülgün Bostancıoğlu                                                     Nevda Ünsal